Browsing Category : Tips Makanan Halal


cb098fb6cd053083bcfc38287e1f2889

10 Restoran Mesra Muslim Yang Mesti Anda Cuba Di Kansai


Baca : English • Malay • Indonesia Sebagaimana tahun 2017 yang baru bermula, kami percaya mesti anda sudah mula menyediakan senarai aktiviti travel anda untuk tahun ini. Dan semestinya anda sangat teruja untuk pengembaraan seterusnya, kerana kami juga sama seperti anda! pic credit giphy Apakah cara yang lebih baik untuk melawat Jepun selain daripada mencuba budaya makanan di sana? Kami telah memperkenalkan top 10…

Read More »
2015-09-28-10-52-09-1024x768

Snek Mesra Muslim Yang Boleh Anda Beli Sebagai Buah Tangan Di Jepun


Baca: English • Malay • Indonesia Pernah tak anda post gambar travel lepas tu semua orang komen “Jangan lupa souvenir kami!” 😛 Credit to Giphy Mungkin anda biasa dengan situasi sebegini. Dan anda terfikir-fikir apakah buah tangan yang boleh anda beli semasa bercuti di Jepun? Di sini kami senaraikan 8 snek mesra muslim yang berbaloi untuk anda beli dan kongsikan kepada kawan-kawan dan…

Read More »
7588690f442bf614b4ceb76a65eb2acc

10 Top Restoran Terbaik Di Tokyo 2016 Versi Halal Navi


Read in: English ● Malay ● Indonesia Selamat Tahun Baru 2017! Bagaimana tahun baru anda? Tengok pertunjukan bunga api atau duduk di rumah dengan keluarga? Apa-apa pun, tahun baru ni adalah masa untuk kita muhasabah diri kita dengan apa yang telah kita capai sepanjang tahun lepas. Nah, kami pun tidak mahu ketinggalan. Tibanya masa kami mengumumkan 10 top restoran di Tokyo pada…

Read More »
Jurassic Pork

Jurassic Pork – Istilah Berkaitan Khinzir Yang Perlu Anda Tahu!


Baca : English ● Malay ● Indonesia Sebagai seorang Muslim, khinzir dan apa jua yang berasal daripadanya adalah diharamkan ke atas kita. Walaubagaimanapun, terdapat pelbagai nama yang berkaitan dengan khinzir dan banyak produk yang berasal daripadanya. Agak sukar untuk kita mengenalpasti hidangan atau produk yang berasal dari sumber khinzir jika kita tidak familiar dengan nama-nama tersebut. Disini kami senaraikan istilah-istilah daging khinzir yang anda perlu…

Read More »
88933287e96d7797d545c8e5f6a6dd43

8 Restoran Halal Di Lapangan Terbang Jepun


Read in: English ● Malay ● Indonesia Sebagai seorang Muslim yang nak melancong ke negara minoriti Muslim seperti Jepun, kalau nak cari restoran halal memang susah kan. Lepas tu masa kat airport, kena pulak tunggu flight berjam-jam. Lagi-lagi masa tunggu perut lapar pulak. Credit to Giphy Oleh sebab tulah, kami telah sediakan senarai restoran yang memiliki sijil halal di Lapangan Terbang  Narita, Haneda dan Kansai.…

Read More »